rooty wasn't here

By: I am not available

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 26-Apr-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Unforgetable Moment~ KL-Seremban-Melaka

Dalam komuter -"Seremban, here we come!"
samsiwe: i suka la posing2..
Kenal tak sape nie?
View all 71 photos...
Saturday, April 09, 2005

On the way to seremban.. inside the train..
//Masa ni awal2 pagi kitorang bergerak dari bandar tasik selatan bersama2.
(Aku gerak awal giler!! pegi opis pun tak awal giler camni.)Almaklumla aku
ni dok shah alam..so aku tumpang roomate aku. kawan aku drop aku kat
stesen LRT hang tuah. Hehe..padahal boleh je aku naik komuter dari shah alam.
Ala.. kawan aku nak pi opis so aku tumpang je lah dia sampai kl.
Bertolak lebih kurang pukul 9 lebih ke seremban yang tiketnye berharga RM4.60
(tak silap aku lah~) Dalam train tu ork konon nak tido tapi tak tido2 pun.
Last2 dia paste up. Pastu adegan sesi amik gambar~ Aku lak baca magazine
remaja taun lepas (yang aku rembat kat opis..). Samwise plak memandang arah
luar sambil mengenang dosa lama... eh silap memori lama. Sedar tak sedar dah
sampai kat destinasi pertama kami, Seremban. Aku carik makanan dulu pasal
pagi tu aku tak makan lagi..lapo siot! (dorang dah makan awal2 masa tunggu aku.)
Urm.. Aku makan mee hoon goreng dan telur rebus sambal. Nyum lazat!






While in seremban...
//Dah habis makan kitorang on the way ke terminal one.. Jalan tetap jalan..
paste up tetap paste up! Ada jumpe sticker ebliss dan lelain dari luar negara
(semer hasil tampalan oleh eblis). Dah sampai terminal one, kitorang beli ticket.
Samwise beratur belikan tiket. Aku dan ork jenjalan sambil beli air dan ape patut.
Pastu samwise kater bas nak pi melaka gerak kol 12.55. Dah bagi tiket kat memasing..
kitoang berpecah sambil paste up utk membuang masa. Sam kater pukul 11.55 am
mesti ada kat stesen 23. Tunggu punya tunggu.. dan pukul 12.00 tapi batang idung
sam takde pun.. Last2 ork call sam.. rupenya stesen 22.. ampesss!
Sib baik sempat naik bas tu. HAHAHA **kitorang pun satu.. duduk menyuruk..
patut la sam tak nampak.. tapi heran gak dedua berbadan besar takkan tak nampak!~
hahahaa




While in melaka...
//Woh sam ajak turun kat banda hilir.. sakit kaki jalan tapi puas...
tempek menempek.. pastu perot kitorang tetiba lapar banget..makan kat
satu kedai kat depan gereja lama..(belakang kedai tu ada grafiti nuke)
kepingin nak makan masak asam tapi sebab lapau sangat rembat
mana yg ada... Sebenarnya masa tengah jalan tu.. aku dpt sms dari sahabat:
minah (nama dirahsiakan).. dia ada kat melaka gak~ what a coincidence..
so bercadang nak jumpe dia kat mahkota parade lepas kitorang abih makan.
Pastu selain sms minah, dpt sms dari ghostfinger mengatakan dia baru
gerak dari skudai, nak bombing bersama.. so seblom jumpe minah, kitorang
tunggulah si ghostfinger ni. Bila ghostfinger dah sampai.. kitorang berjalan
sambil paste up lagi. Kenangan takleh dilupakan bile ork tampal
sticker 'FCUP lover'... ada budak dlm umo 9-10 tahun baca kuat2..
"Wooahh F CUP Lover!~!!" sambil ayah dia pandang tak berkelip..
hehe scene tu memang tergelak seh! Pastu kesian kat ghostfinger tepaksa
patah balik amik keta parking kat mahkota parade.. mak aih jauh siot..
aku nak teman tapi tak larat seh~









@ McDonald Mahkota arade, Melaka.. met minah and her little sister..
//Wah saat ini aku telah pun menukar baju lain... baju ehsan dari brader ork!
Makan di Mcdonald tempat kegemaran semer orang! I'm lovin it!
Disini juga kami berjumpe ebliss. Masa order.. aku tak perasan lak si ebliss
dah tampal sticker aku.. hampesh betol.. sib baik aku slamber dan wat bodo je
amik gambar...hahaha. Makan2 pastu ketawa2.. Makan2 dan ketawa2 lagi..
ebliss buat muka ketat dia.. dia suh kitorang cepat sket..
nanti lambat susah plak... dia dah ada agenda utk kitorang...
dengarnye dah booking meja. Tapi biasalah.. kitorang lambat2kan lagi.
AHAHAHA.. sambil paste up kat dinding~
Oh ye.. Minah dan adiknye tidak ada kena mengena dengan
aktiviti penampalan sticker nih. Muktamad!





Outside joe tribe's shop... noiicee!~
//Berpisah kami di luar mahkota parade. Minah and lil sister balik ke hotel
dia and we went to joe tribe's shop. Cam2 ada kat situ.. aku cadang nak
beli wrist band ada jam tu tapi aku tak kecukupan duit. So aku abaikan saje..
sambil belek2 barang2 kat situ. Oh sempat gak kitorang amik gambar dan menempek~





@ Umbai having ikan bakar~ thanks to ebliss for the hospitality
//Wahh.. ebliss ajak kitorang makan kat umbai rupenye.. ada otak2,
ada sotong goreng tepong dan ikan bakar.. pergh lazat2.
Di kala ini aku termalu sendirik.. pasal aku cuba menegakkan animal right..
sambil eblis kater "dah makan sotong ikan bakar semer2 animal right?"
hehehe makan banyak siot~ air sampai 2 jug lak tu...aduh kembang giler
sok hari... Ebliss terpaksa pau aku sebab dia tak cukup duit nak bayar bil..
aku tak sampai hati nak tengok dia basuh pinggan nanti.
Yelah.. kitorang tumpang dia... kalau tak saper nak hantar kami balik?







The End~ Goodbye to melaka~
//Berakhirnya drama kami sebentar tadi.. selepas kenyang makan..
sudah masanye waktu pulang~ mujur ghostfinger nak balik shah alam gak~
aku tumpang dia ahhh~ kitorang beramai2 amik gambar kecuali
samwise jek takde..pasal dia yg amik gambar.. kalau tak saper nak
amik gambar? (tripod? mana ade!) Bagus layanan dari ebliss.
Balik tu, nasib baik tak beli tiket siap2. kitorang balik gan ghostfinger~
seronok seh~




//Masa on the way balik tu.. aku bosan.. teringat si ghosfinger ajak main ABC..
aku pun dah lama tak main.. so mainlah kami bertiga..
sebab si ork kate nak tido. (memang dia tido kali ni) Mula2 main..
nama filem lah.. nama artis la... kelama-lamaan.. sebab sangap...
kena nyanyi plak lagu artis yg disebut.. supaya tidak main tipu..
Wah wahh bakat terpendam.... kitorang ketawa gila babeng...
( dorang ni bukan saje pandai tampal sticker... malah pandai nyanyi lak tu)..
Dapat huruf 'F'.. dorang semer bejaya jawab kecuali aku..
aku tak tak teringat penyanyi @ kumpulan bermula dari F..
dorang ni celaka gak.. dorang dapat je dorang jawab berkali..
supaya peluang aku jawab tu tipis.. aku takleh pikir sebab tensen sangat..
aku jawab Fifi..(adik andrian) dorang KETAWA berdekah2...
hampeh.com! Dorang kater aku dah desperate la tu! Oleh kerana
kitorang ketawa kuat sangat.. si ork bangun. Dia pun siap tolong
jawab tp mamai. Last2 dia join. amik ko... bila dah join dia nyer tekanan
lain sket...~ Hahaha kali ni teka lagu sambil nyanyi. Dapat huruf Y.
amik ko.. dia takleh nak pikir.. dari perjalanan tu sampai la sg besi
dia asik sebut.. "Y.. Y... Y.. Y...." je. Tapi tak dapat jawab gak.
Dah sampai sg besi kitorang berpecah gan samwise. Sam hantar ork balik,
aku balik gan ghostfinger. Masa kitorang kat hiway shah alam,
aku dapat sms. Sape tah sms aku 2-3 pagi ni.
HAHAHAH... amik ko~! lama giler siot! berdekah2 kitorang ketawa.
Ork sms aku masa dia dah sampai umah. Sms dia ialah..
" Weh, aku dah ingat ape yg start huruf y. Youtch of nation..
tapi aku lupa camne nak eja youtch!" seronot seronot... =))

SERONOTNYE~


Sunday, 24-Apr-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
The criminal~

 
Thx to samwise for de dope illustration!





Saturday, 23-Apr-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Malaysia Guinness Books?? THE LONGEST COMIC BANNER!!

 
 
Venue: Laman Seni Kuala Lumpur.

Much thnx to iKi for the dope illustration of his version of rooty

From left: iki's illustration, rooty and sup's illustration [kamen rider]

**Happy happy happy!


Friday, 22-Apr-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Stickers n goodies from Singapore!!~

 
 
 
View all 10 photos...
Phuek made a visit to malaysia.... and gave me this.... THANKS PHUEK, STUPIDPINKTHING and THE KILLER GERBIL!!














Thursday, 21-Apr-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Re-born.. rooty with a new look

rooty baju kuning~
rooty baju merah~
It's a new rooty!~ Horay! with baju kurung~ hahaha


Ok ok~ this is rooty when happy~ aka GIRANG~! In her kinda-red-pink 'baju kurung' and glasses.


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net